maanantai 6. heinäkuuta 2009

Vaahterasiirappipähkinäpikkuleivät



Hyviä, ei kovin juhlavia, suurehkoja pikkuleipiä. Yllätyksekseni nämä maistuivat myös lapsille! Kätevä pakastaa taikinapötkö ja paistaa kun tarve vaatii!!


200g margariinia


1 1/4dl sokeria


3 keltuaista


3rkl vaahterasiirappia


1tl soodaa


1tl vanilliinisokeria


200g hasselpähkinärouhetta


3 1/2dl vehnäjauhoja


Vaahdota sokeri ja rasva. Lisää keltuaiset ja vaahterasiirappi ja lpuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet ja pähkinärouhe. Koveta taikinaa 10 min jääkaapissa.


Muotoile taikinasta kaksi n.3cm halk. pötköä ja nosta kelmutettuna pakkaseen väh. puoleksi tunniksi. (Säilyy pakkasessa pidempäänkin, vierasvarana tms. jos haluaa tarjota tuoreita pikkuleipiä!)


Leikkaa tangosta sentin siivuja ja paista leivinpaperoidulla pellillä 200 asteessa uunin keskiritilätasolla n.12min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)