Marenki-raparperikakku


Täm oli hyvää, tosi hyvää, mutta kävi niinku epäilin ennen valmistusta. Marenki liukui raparperihillon päällä. Ei pahasti, mutta liukui kuitenki ja pääsi halkeilemaan.


Toinen juttu on että tämä kannattaa syödä samana päivänä kun valmistaa. Ite laitoin jääkaappiin yöksi niin oli vähän keränny kosteutta liikaa marenkiin.



Pohja:


100g voita


3/4dl sokeria


1 keltuainen


1dl maitoa


2,5dl vehnäjauhoja


2tl leivinjauhetta


Väliin:


2-3dl raparperihilloa


Päälle:


1 valkuainen


1/2dl sokeria


(mantelilastuja)


 


Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuainen voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito taikinaan. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun (tai vehnäjauhotettuun) irtopohjavuokaan (halk.24-26cm). Levitä raparperihillo taikinan päälle ja valmista marenki:


Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri ja vatkaa kunnes sokerin rakenne "hävinnyt" vaahtoon. Levitä hillon päälle, halutessasi ripoittele mantelilastuja päälle.


Paista uunin alaritilätasolla n.1h.

Kommentit