Pannupitsa-kakku


Kun joukossa on useampi synttäreitä juhliva henkilö, ei pienessä asunnossa juhlia pidetä 1 juhla / hlö. Hyvä näin, saanpa värkätä kakkuja Cool 


Tämmösen tein Ullan kakkukirjasta.   Täyte liian makeaa, idea kiva.



Pohjana neljän munan kakku pohja. (halk. 22-24cm vuoassa)


Kakkupohjan paistosta sen verran että kun kakun ottaa uunista pois ja tipauttaa tasaiselle alustalle (lattialle) n.20-15cm korkeudelta, ei sen pitäisi lasahtaa. Kokeilin nyt pitkästä aikaa vanhaa kikkaa ja kakusta todella tuli täydellinen! Liekö tuon ansiota vai minkä!?



 


Välissä ohjeen mukaan:


15g voita


2dl tomusokeria


3 keltuaista


1rkl vanilijasokeria


1 sitruunan raastettu kuori


150g mansikkamarmeladia


Kostutus:


2dl mehua/limukkaa


Koristelu:


150g mansikkamarmeladia


250g valk.marsipaania


beigeä elintarvikeväriä


irtokarkkeja


50g valkosuklaata


 


Vatkaa täytteen voi ja tomusokeri notkeaksi, lisää keltuaiset, vanilijasokeri ja sitr.kuoriraaste ja vatkaa kuohkeaksi.


Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja kostuta alin 1dl mehua, levitä marmelaadi ja täyte. Nosta kansi päälle ja kostuta sekin. Anna vetäytyä pari tuntia. Levitä ohuesti marmeladia kakun pinnalle ja reunoille että marsipaani tarttuu siihen, säästä osa marmeladista "ketsupiksi" marsipaanin  päälle.


Värjää marsipaani taikinan väriseksi ja kauli 2mm paksuiseksi ympyräksi ja nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset ympäriltä pois. Levitä marmeladia kakun pinnalle ja koristele karkeilla ja lopuksi suklaarouheella (juustohöylällä levyn reunasta sai näppärästi "juustoraastetta").


Pitsaan en laittanut koko kakkua, halkasin kolmeen osaan ja jätin yhden kerroksen pois. Muuten ois ollu pitsaksi liian korkea =)



Tässä vielä kuva kakusta kokonaisena, Hönö kerta kyseli ;D

Kommentit