Omena-sitruunapalat


Hesarista ohje leikattu talteen 9.5.2002. Löytyi vanhasata vihosta johon on kerätty ja kirjoteltu hyviä (?) ohjeita.


Ohjeesta tulee pellillinen piirakkaa, siitä leikkaa haluttuja muotoja tai paloja. Päällinen on tosi vetistä ja tarkoituskin on että se laitetaan haalean piirakan päälle (ei täysin jäähtyneen), että pääsee imeytymään osittain piirakkapohjaan.



POHJA


200g margariinia


2dl sokeria


4 munaa


2 isoa omenaa ( =4dl karkeaa raastetta)


1 sitruunan mehu ( =1dl)


4dl vehnäjauhoja


2dl perunajauhoja


3tl leivinjauhetta


( 2tl sitruunankuoriraastetta )


KUORUTUS


3rkl juoksevaa margariinia


(käytin sulatettua koska en saanut juoksevaa kiinni ;D)


2dl tomusokeria


1/2dl sitruunamehua (laitoin keltasesta pullosta)


 


 


Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää omena raaste ja sitruunanmehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi, älä liikaa.


Paista pellillä 175 asteessa n.30 min.


Anna jähtyä hetken ja valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Levitä piirakan päälle, jähdytä ja paloittele.


 


Mahtais maistua hyvälle pehmeän vanilijajäätelöpallon kera Kieli ulkona


Toki maistu ilmankin ;D


 

Kommentit