Munakasrulla


Aivan älyttömän hyvää suolasta! Arkeen ja juhlaan. Kaveriksi salaattia niin jaksaa taas vähän aikaa :D


Tämä tunnetaan myös tuulihatturullana! Täytteestä on olemassa paljon erilaisia versioita.


 



Pohja:


100g margariinia


1 1/2dl vehnäjauhoja


5dl maitoa


1/2tl leivinjauhetta


1/2tl suolaa


3 munaa


Täyte:


300g jauhelihaa


jauhelihamaustetta


1 sipuli


1rkl vehnäjauhoja


1prk ranskankermaa


1 suolakurkku


1/2 paprika


1/2tl suolaa


100g juustoa


1/2tl pippuriseosta


 


Kiehauta jauhot margariinissa. Lisää maito kattilaan koko ajan sekoittaen, kiehauta ja anna jäähtyä 10 min. Lisää leivinjauhe ja suola, lopuksi munat yksitellen vatkaten.


Paista pohja leivinpaperin päällä uunipelillä 250 asteessa 10-15 minuuttia. Kumoa valmis pohja  leivinpaperin päälle ja valmista täyte.


Ruskista jauheliha, mausta jauhelihamausteella ja lisää kuutioitu sipuli. Ripottele jauhot pannulle jauhelihan päälle ja sekoita ranskankerma sekaan. Kuutioi paprika ja suolakurkku, lisää pannulle ja mausta suolalla ja pippuriseoksella.


Hauduta 10 min ja lisää juusto (käytän tavallista arkijuustoa kuutioituna, voi laittaa myös aura- tms. juustoa!).


Levitä täyte munakaslevylle ja rullaa kääretortun tapaan rullaksi. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä. (Vähän lämpimänä ehkä parasta! ;D)


 

Kommentit