Monen muunkin reseptin tavoin tämä ohje on Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset -kirjasta. Kirjan olen joulupukilta saanut -97 =) Kirja on pullollaan mitä parhaimpia ohjeita, suosittelen!! Edelleen löydän uusia kokeilemisen arvoisia ohjeita tästä kirjasta.
Pohja
150g margariinia
1 1/2dl sokeria
2 munaa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
50g rouhittua minttusuklaata (laitoin fazerin mariannesuklaata)
2dl karkeaa päärynä- tai omenaraastetta
1/2dl maitoa
Kuorrutus
250g tomusokeria
2-3rkl sitruunamehua
koristelugeeliä kahta eri väriä
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään ja lisää ne taikinaan maidon ja hedelmäraasteen kanssa. Sekoita vain sen verran että aineet tasoittuvat.
Paista tasapohjaisessa vuoassa (halk.20-22cm) uunin alatasolla 175 asteessa 55-60 min. Anna jähtyä ja valmista kuorrute. Kippasin kakun ympäri että kuorrute saa mahdollisimman tasaisen pohjan.
Sekoita tomusokerin joukkoon niin paljon sitruunamehua että saat paksun, mutta levittyvän seoksen. Levitä kakun pinnalle. Tee koristelugeelistä raitoja kakun pinnalle tasavälein. Vedä tikulla tms. raitojen poikki edestakaisia viivoja 2cm:n välein. Pidää tikku puhtaana (pyhkäsen paperiin joka viivan jälkeen) ettei kuorrute kerry tikun päähän ja tee rumaa jälkeä.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!! :)