Marmorikakku


Monen muunkin reseptin tavoin tämä ohje on Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset -kirjasta. Kirjan olen joulupukilta saanut -97 =) Kirja on pullollaan mitä parhaimpia ohjeita, suosittelen!! Edelleen löydän uusia kokeilemisen arvoisia ohjeita tästä kirjasta.



Pohja


150g margariinia


1 1/2dl sokeria


2 munaa


3dl vehnäjauhoja


2tl leivinjauhetta


50g rouhittua minttusuklaata (laitoin fazerin mariannesuklaata)


2dl karkeaa päärynä- tai omenaraastetta


1/2dl maitoa


 


Kuorrutus


250g tomusokeria


2-3rkl sitruunamehua


koristelugeeliä kahta eri väriä


 


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja rouhittu suklaa keskenään ja lisää ne taikinaan maidon ja hedelmäraasteen kanssa. Sekoita vain sen verran että aineet tasoittuvat.


Paista tasapohjaisessa vuoassa (halk.20-22cm) uunin alatasolla 175 asteessa 55-60 min. Anna jähtyä ja valmista kuorrute. Kippasin kakun ympäri että kuorrute saa mahdollisimman tasaisen pohjan.


Sekoita tomusokerin joukkoon niin paljon sitruunamehua että saat paksun, mutta levittyvän seoksen. Levitä kakun pinnalle. Tee koristelugeelistä raitoja kakun pinnalle tasavälein. Vedä tikulla tms. raitojen poikki edestakaisia viivoja 2cm:n välein. Pidää tikku puhtaana (pyhkäsen paperiin joka viivan jälkeen) ettei kuorrute kerry tikun päähän ja tee rumaa jälkeä.


 

Kommentit