1pkt pakastettua voitaikinaa (lehtitaikinakin käy)
TÄYTE
2 porkkanaa
1 purjo
1pss (n.200g) keittokinkkua (kinkkusuikaleita /-kuutioita)
3dl keitettyä puuroriisiä
1tl provencen yrttiseosta
maustepippuria (myllystä muutama kierros, laitoin rouheena "vähän")
1prk smetanaa (ranskankermaa)
1tl aromisuolaa
VOITELUUN
munaa
PINNALLE
seesaminsiemeniä
- Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, huuhdo halkaistu purjo ja tee ohuita viipaleita. Pehmennä tilkassa öljyä 5min, välilä sekoittaen. Jähdytä.
- Jos käytät keitokinkkua, kuutioi se ja sekoita kaikki täytteen aineet sekaisin.
- Yhdessä voitaikina paketissa on levyjä 5kpl, 2 levyä menee pohjiin ja yhdestä tein nauhat päälle ja nuo lehti-koristeet.
- Aseta kaksi levyä päällekkäin ja kauli suorakulmion muotaiseksi levyksi, 15*35cm. Suorista reunat veitsellä.
- Tee toisesta levy parista samanlainen levy ja nosta pellille leivinpaperin päälle.
- Levitä täyte pituussuunnassa levyn keskelle ja käännä reunat päälle.
- Voitele munalla
- Tee jääneestä taikinalevystä pitkät nauhat (kauli taikina ja leikkaa veitsellä/taikinapyörällä nauhat) joilla "sidot" taikina reunat pysymään kiinni. (Halutessa koristele myös lehdillä tms. koristeilla)
- Voitele myös nauhat ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
- Paista uunin alaritilätasolla 225 asteessan 25min.
Näissä kuvissa piirakat vielä vaiheessa...
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!! :)