Kinkku-kasvispiirakka (2kpl)



 


1pkt pakastettua voitaikinaa (lehtitaikinakin käy)


TÄYTE


2 porkkanaa


1 purjo


1pss (n.200g) keittokinkkua (kinkkusuikaleita /-kuutioita)


3dl keitettyä puuroriisiä


1tl provencen yrttiseosta


maustepippuria (myllystä muutama kierros, laitoin rouheena "vähän")


1prk smetanaa (ranskankermaa)


1tl aromisuolaa


VOITELUUN


munaa


PINNALLE


seesaminsiemeniä



  • Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi, huuhdo halkaistu purjo ja tee ohuita viipaleita. Pehmennä tilkassa öljyä 5min, välilä sekoittaen. Jähdytä.

  • Jos käytät keitokinkkua, kuutioi se ja sekoita kaikki täytteen aineet sekaisin.

  • Yhdessä voitaikina paketissa on levyjä 5kpl, 2 levyä menee pohjiin ja yhdestä tein nauhat päälle ja nuo lehti-koristeet.

  • Aseta kaksi levyä päällekkäin ja kauli suorakulmion muotaiseksi levyksi, 15*35cm. Suorista reunat veitsellä.

  • Tee toisesta levy parista samanlainen levy ja nosta pellille leivinpaperin päälle.

  • Levitä täyte pituussuunnassa levyn keskelle ja käännä reunat  päälle.

  • Voitele munalla

  • Tee jääneestä taikinalevystä pitkät nauhat (kauli taikina ja leikkaa veitsellä/taikinapyörällä nauhat) joilla "sidot" taikina reunat pysymään kiinni. (Halutessa koristele myös lehdillä tms. koristeilla)

  • Voitele myös nauhat ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.

  • Paista uunin alaritilätasolla 225 asteessan 25min.



Näissä kuvissa piirakat vielä vaiheessa...

Kommentit