Siskolle vein tämmösen, aprillipäivänä syntyneelle.
Nätisti rutussa tuosta edestä
Pohja
3 munaa
3/4dl sokeria
3/4dl vehnäjauhoja
3/4dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista uunin alimmalla ritilätasolla sydänvuoassa 175asteessa 25-30 minuuttia. Kumoa hiukan jähtyneenä. Leikkaa kahteen osaan.
Kostutus
appelsiinimehu
Kostuta pohja suoraan tarjoiluvadille.
Täyte
1 prk Flora Vispi
200g tummaa suklaata
100g tuorejuustoa
Flora vaahtoon lisätään notkistettu tuorejuusto ja sulatettu ja jähtynyt suklaa. Levitä pohjan päälle, nosta kansi ja kostuta sekin.
Päälle
2dl vispiä vaahdotettuna
1dl rahkaa
1rkl vanilijakreemijauhetta
Sekoitetaan ja levitetään kakun päälle.
Kuorute
Sokerikuorrutetta
Kauli ohueksi ja nosta kermalla kuorutetun kaun päälle.
Värjätyllä Voikreemillä koristeet
Koristelu jäljittelee Brush embroidery -tekniikkaa. Voikreemillä pikeerin sijaan tehty. Tuossaki kävi niin että menin koristelemaan kakkua mummulaan ja siellä huomasin ettei ole millä pursottaa. Hädissäni leivinpaperista kyhäsin heikkojen muistojen varassa pussin josta tuli aikas tökerö...
Ja tottakai kohta oiski löytyny pursottimia...
On siis pursotettu haluttuun muotoon ja pensselillä vedelty keskelle päin. Helppoa ja mun mielestä ihan nättiä Noista nyt tuli paksuja viivoja, mutta tyylihän on vapaa
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!! :)