Sydänkakku


Siskolle vein tämmösen, aprillipäivänä syntyneelle.



Nätisti rutussa tuosta edestä Silmänisku


Pohja


3 munaa


3/4dl sokeria


3/4dl vehnäjauhoja


3/4dl perunajauhoja


1/2 tl leivinjauhetta


Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista uunin alimmalla ritilätasolla sydänvuoassa 175asteessa 25-30 minuuttia. Kumoa hiukan jähtyneenä. Leikkaa kahteen osaan.


Kostutus


appelsiinimehu


Kostuta pohja suoraan tarjoiluvadille.


Täyte


1 prk Flora Vispi


200g tummaa suklaata


100g tuorejuustoa


Flora vaahtoon lisätään notkistettu tuorejuusto ja sulatettu ja jähtynyt suklaa. Levitä pohjan päälle, nosta kansi ja kostuta sekin.



Päälle


2dl vispiä vaahdotettuna


1dl rahkaa


1rkl vanilijakreemijauhetta


Sekoitetaan ja levitetään kakun päälle.



Kuorute


Sokerikuorrutetta


Kauli ohueksi ja nosta kermalla kuorutetun kaun päälle.


Värjätyllä Voikreemillä koristeet


 


Koristelu jäljittelee Brush embroidery -tekniikkaa. Voikreemillä pikeerin sijaan tehty. Tuossaki kävi niin että menin koristelemaan kakkua mummulaan ja siellä huomasin ettei ole millä pursottaa. Hädissäni leivinpaperista kyhäsin heikkojen muistojen varassa pussin josta tuli aikas tökerö...


Ja tottakai kohta oiski löytyny pursottimia...


On siis pursotettu haluttuun muotoon ja pensselillä vedelty keskelle päin. Helppoa ja mun mielestä ihan nättiä Hymy Noista nyt tuli paksuja viivoja, mutta tyylihän on vapaa Silmänisku

Kommentit