Pohja
4 dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
150g margariinia
1/2dl kylmää vettä
Täyte
1kg hapahkoja omenia
1/2 dl sitruunan mehua
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl kanelia
1 tl vanilijasokeria
25g margariinia
Sekoita jauhot, sokeri ja margariini ryynimäiseksi massaksi, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
Kuutioi omenat ja mausta sitruunamehulla. Lisää sokerit, jauho ja kaneli omenakuutioiden sekaan.
Kauli taikinasta 2 ympyrää halkaisijaltaan 33cm. Nosta toinen piirakkavuoan (halk. 26cm) pohjalle niin että reunat tulee vuoan reunojen yli, levitä täytteet päälle ja margariini pieninä paloina. Nosta toinen taikinalevy piirakan päälle ja käännä kansilevyn reuna pohjalevyn ja piirakkavuoan reunojen väliin. Pistele pinta haarukalla tai leikkaa haluamasi kuvio.
Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa puoli tuntia.
Nauti lämpimänä jäätelön kera
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!! :)