sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Pitsaa


Kotitekoinen pitsa on parasta, kun:


-pohjan päälle levittää ketsupin ennen täytettä


-juusto ei paistu pitsan kanssa 15minuttia uunissa vaan on venyvää


-pohja on paksu


-sen nauttii kylmän maidon kanssa



Pohja


3 dl lämmintä vettä


1 pala hiivaa


3/4 dl öljyä


1tl suolaa


7,5dl vehnäjauhoja


Täyte


1dl ketsuppia


400g jauhelihaa


2 porkkanaa raasteena


1 sipuli


2 valkosipulin kynttä


Jauhelihamaustetta


Fetajuustoa (salaattijuustoa nykyään) muutama pala


Pinnalle


3dl juustoraastetta


Pitsamaustetta


 


Liuota hiiva lämpimään veteen, lisää öljy, suola ja vehnäjauhot, vaivaa tasaiseksi. Kaulitse pellille ja anna kohota 15 min.


Ruskista jauheliha, lisää porkkanaraaste, sipuli ja valkosipuli pieninä paloina. Mausta jauhelihamausteella.


Levitä lusikalla ketsuppi pitsapohjan päälle.


Levitä täyte pellille, murustele päälle salaattijuustoa ja paista 250asteessa uunin keskitasolla n.15min. 


Kun pitsa on valmis, ota uunista ja lisää juustoraaste päälle ja nosta uuniin siksi aikaa että juusto sulaa. Ota uunista, ripottele päälle pitsamaustetta ja nauti kylmän maidon kanssa :p

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)