sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Ystävällinen kakku



Muokkailin porkkanpiirakasta....


Pohja


2 munaa


2 dl sokeria    


80g sul.margariinia


2,5 dl porkkanaraastetta


2 dl vehnäjauhoja


1tl leivinjauhetta


1tl soodaa


1tl van.sokeria


1tl kanelia


40g pähkinärouhetta


Täyte


100g sulatejuustoa


50g voita


150g tomusokeria


1tl van.sokeria


Pari tippaa punasta elintarvikeväriä


Väliin


Aprikoosihilloa


Kostutus


1dl vettä


sokeria


punssiaromia


Pinnalle


Hopeakuulia


 


Munat ja sokeri vaahdotetaan, lisätään sula margariini, keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä porkkanaraaste lopuksi.


Paistetaan sydänvuoassa (iloleipuri) 200 asteessa n.20 min.  Testaa tikulla kakun kypsyys keseltä kakkua! (minulla paistoaika ja -taso oli vähän hakusessa, siirsin 20min jälkeen alatasolle kun oli aivan raakaa keskeltä..)


Anna kakun jähtyä.


Kiehauta vesi, lisää sokeria ja punssiaromi, kostuta pohja ja lisää aprikoosi. Nosta kakun kansilevy päälle, kostuta sitäkin.


Valmista täyte: vaahdota voi ja tomusokeria, lisää sulatejuusto ja van.sokeri. Lisää elintarvikeväriä pari tippaa kerralla kunnes saat haluamasi sävyn.


Levitä kuorute kakun päälle, koristele hopeakuulilla.


 


Kaupoista oli punanen väriaine loppu, ja aioin jo tehdä kuorutteesta keltaista tai vihreää, mutta hoksasinpa sitten että värjäähän se punajuuriliemikin Nauru Väri siis siitä tällä kertaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)