Runebergintortttuja


 


Ensimmäistä kertaa tein, en muista kotonakaan usein näitä olleen.



Tein tavallisen taikinan (joka oli tarkotettu muffiinivuokiin) pienelle pellille. Taikina oli ohjeen mukaan 25 muffinssille, pienellä pellillä tuli 24 palaa.


Hyvän kokosia siis näinkin.


Pohja


200g margariinia


2 dl sokeria 


2 munaa


2 dl vehnäjauhoja


1 1/2 tl leivinjauhetta


1 tl jauhettua kardemummaa


n. 80g mantelijauhetta


2dl korppujauhoja


3/4dl maitoa


Kostutus:


2dl vettä


1/2 dl sokeria


Tomusokerikuorutus


1dl tomusokeria


2tl vettä tai sitr.mehua (laitoin kumpaakin 1tl)


Pinnalle


vadelmahilloa


 


Vaahdota rasva ja sokeri.


Lisää munat yksitellen. Vatkaa välissäkin.


Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Vatkaa, lisää manteli/korppujauho- kardemumma seos. Lisää maito, sekoita tasaiseksi mutta älä turhaan.


Levitä tasaisesti pellille.


Paista 200 asteessa uunin keskitasossa 15-20 min.


Kiehauta vesi, lisää sokeri. Kostuta uunista otettu pohja sokeriliemellä pullasudin avulla. (sain menemään alle puolet liemestä ja oli mielestäni tarpeeksi kosteita!) Anna jäähtyä.


Tee tomusokerikuorutus ja pursota renkaiksi palojen päälle.



Lisää vadelmahillo keskelle.



Ja syö Cool 

Kommentit