Wienintangot




Tämmösiä pikkuleipiä mustelen äitin joskus tehneen.. Kaivoinpa ohjeen googlesta ja sille maistu mitä muistelinki! Hyviä!
Suht helppoja tehä.

 


Wienintangot
200 g margariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
2 pientä munaa
1/2 sitruunan raastettu kuori
6 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta


Täyte:
Paistonkestävää hilloa

Sokerikuorrute:
2dltomusokeria
3tl vettä


Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat vatkaten ja sitruunankuori. Lisää jauho-leivinjauheseos taikinaan ja sekoita tasaiseksi.


Pyöritä taikina kolmeksi pellin pituiseksi pötköksi ja nosta leivinpaperille pellille. Tee tankojen keskelle syvennys ja levitä siihen hilloa.



Paista tankoja 225-asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. Sekoita tomusokeri ja vesi ja valuta hillon molemmin puolin raidoiksi, kun tangot ovat hiukan jäähtyneet.





Leikkaa tangot vinoiksi viipaleiksi. Yhdestä tangosta tulee n.10 pikkuleipää.



 

Kommentit