Täytekakkupohjat


 



  • Kakkupohjat valmistetaan pääsääntösesti vaahdottamalla munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi ja lisäämällä keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti nostellen taikinaan. Vältetään ylimääräistä sekoittamista jauhojen lisäyksen jälkeen.

  • Kananmunat säilyvät huoneenlämmössä, kuivakaapissa ainakin eräpäivään asti!!!

  • 4 munan kakku ottaa vaahtoutuakseen n. 5min

  • Kun heti  uunista oton  jälkeen tipautat kakun n.10-15cm korkeudelta tasaiselle alalle lattialle, ei sen pitäsisi lasahtaa

  • Kakun kostutus seuraa suunnilleen seuraavaa suhdetta: 50ml/muna, eli kolmen munan kakkuun kostuketta 150ml. Itse olen tämän ohjeen todennut aika runsaaksi varsinkin jos kakku saa maustua yön yli!!

  • Kun pohjan paistaa pellillä, uuninlämpötila on 200astetta ja pohjan voi paistaa uunin keskiritilätasolla.


 


 


2munan vaalea kakkupohja


2 munaa


1/2dl sokeria


1/2dl perunajuhoja


1/2dl vehnäjauhoja


1/2tl leivinjauhetta


  • n.18cm halk. vuoka

  • 175 astetta, uunin alaritilätaso

  • n.20-25min


  • 3 munan vaalea kakkupohja 


    3 munaa


    1dl sokeria


    1dl vehnäjauhoja


    1/2 dl perunajauhoja


    1/2tl leivinjauhetta



    • 18-22cm halk. vuoka

    • 175 astetta, uunin alaritilätaso

    • n.30min


     


    4 munan suklaakakkupohja


    4 munaa


    1 1/2 dl sokeria


    1 dl perunajauhoja


    1/2 dl vehnäjauhoja


    2 rkl kaakaojauhetta


    1 1/2 tl leivinjauhetta


     



    • n.24cm halk. vuoka

    • 175 astetta, uunin alaritilätaso, 30-35min


     


     


    4 munan vaalea täytekakkupohja


    4 munaa


    1 1/4 dl sokeria


    1dl vehnäjauhoja


    3/3dl perunajuhoja


    1tl leivinjauhetta


     


  • n.24cm halk. vuoka

  • 175 astetta, uunin alaritilätaso, 30-35min

  •  


    6 munan vaalea täytekakkupohja


    6 munaa


    1 1/2dl sokeria


    1 1/2dl vehnäjauhoja


    1dl perunajauhoja


    1 1/2tl leivinjauhetta


     


  • n.26cm halk. vuoka

  • 175 astetta, uunin alaritilätaso, 35-40 min
  • Kommentit