Paholaisenpiirakka


Monessa blogissa pyörinyt ohje täytyi testata. Aivan ihana! Kieli ulkona



Paholaisen piirakka (pellillinen)


 


Pohja


5 dl vehnäjauhoja


4 3/4 dl sokeria


1 tl leivinjauhetta


1 tl soodaa


1 tl vanilliinisokeria


1 tl suolaa


1 dl tummaa kaakaota


sekoita kuivat ainekset keskenään hyvin sekaisin


 


50 g sulatettua rasvaa


2½ dl vettä


 lisää kuiviin aineisiin vatkaten sähkövatkaimella 2 min.


 


3 kananmunaa


 lisää seokseen ja jatka vatkaamista vielä 2 min.


 


Ripottele leivinpaperin päälle pellille mariannerouhetta ja kaada löysä taikina sen päälle. Paista piirakkapohjaa n. 200 asteessa 20-25 min.


Kuorruta jäähtynyt pohja seuraavalla kuorrutuksella


Kuorrutus


n. 5 dl tomusokeria


70 g rasvaa


4 rkl maitoa


2 tl vanilliinisokeria


Vaahdota rasva ja lisää muut ainekset ja levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle vielä mariannerouhetta.


Ohje on Mimmi Mutikaiselta, joskin lyhennelty/muokattu versio.

Kommentit