Jäädytetty mokka-toffeekakku








 

 

120 g ohuita piparkakkuja




400 g maustamatonta tuorejuustoa




1 dl sokeria




1 rkl vaniljasokeria




4 dl kermaa




1 dl toffeeta




100 g suklaata




1 tl kaakaojauhetta




1 rkl kahvia





Vuoraa pitkä vuoka kelmulla. Käytä kolme piparia koristeluun. Laita ne vuoan pohjalle kelmun päälle.


Vatkaa kulhossa tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri. Vaahdota kerma toisessa kulhossa. Yhdistä vaahdot.


Jaa vaahto kolmeen kulhoon kolmea kerrosta varten.
Ensimmäinen kerros valmistetaan kahvista. Sekoita kahvi ja kaakaojauhe kerma-juustoseokseen.


Sulata suklaa toista kerrosta varten. Yhdistä jäähtynyt suklaa vaahtoon. Sekoita kolmatta kerrosta varten paloiteltu toffee vaahtoon.


Kokoa kakku. Kaada vuokaan ensimmäisenä kahvivaahto. Levitä vaahto vuokaan tasaisesti. Lisää piparit vieri viereen vaahdon päälle.


Kaada suklaavaahto piparien päälle ja levitä. Lisää uusi kerros pipareita.


Kaada toffeevaahto päällimmäiseksi.


Peitä vuoka foliolla ja pakasta vähintään neljä tuntia.
Ennen tarjoilua kumoa kakku tarjoiluastiaan ja poista kelmu. Anna pehmentyä 5-10 minuuttia, leikkaa viipaleiksi ja tarjoile.


 


 


Aivan todella hyvää kun antoi ensin pehmetä huoneen lämmössä!! Parasta oli kyllä kun oli jo vähän yli pehmennyttä : D


Kelmusta jäi rumat jäljet kakkuun... En älynny et ois nätimmin vuorannu vuoan =)


Ohje ruokamaailmasta.


Kommentit