Porkkanapiiraita



Joulutervehdyksenä lähti tällainen matkaan. Tein puolikkaan taikinan ja sain kaks pientä kakkua noihin BRUNOn (?) vuokiin.


Tässäpä valmiiksi puolitettu ohje. Tällä tulee myös pyöreään irtopohjavuokaan (halk. n.25cm) kakku! Todella hyvää!!!


Pohja


2 munaa


2dl sokeria


90g sulaa margariinia


2,5dl porkkanaraastetta


2,5-3 dl vehnäjauhoja


1tl leivinjauhetta


1tl soodaa


1tl vanilijasokeria


1tl kanelia


40g pähkinärouhetta


Munat ja sokeria vaahdotetaan. Sula margariini ja keskenään sekkoitetut kuivat aineet lisätään, samoin porkkanaraaste.


Paistetaan 200asteessa n.25min


Täyte


100g sulatejuustoa


50g voita


150g tomusokeria


1/2tl vanilijasokeria


Täytteen aineet vaahdotetaan sähkövatkaimella, levitetään piiraan päälle. Koristele pähkinä- tms rouheella.


Kommentit