Pipariset juustokakut



Siskolta olen ohjeen joskus saanut, pidemmälle ei tietoa reseptin alkuperästä.


Ensimmäistä kertaa ite kokeilin näitä.


Kylmänä en vielä ole maistellut.. Ei pahoja lämpimänäkään : D


Täytettä tuli runsaanpuoleisesti. Vaikka jämä taikinasta teinki kolme extra-muffinssia. Toki vähän laskeutui jähtyessään...


 


Tarvitset:


500g piparitaikinaa


täyte:


200g maustamatonta tuorejuustoa


150g ranskankermaa


1/2 sitruunan raastettu kuori (laitoin limen kuorta!)


2rkl sitruunan mehua


1rkl maissitärkkelystä


2tl van.sokeria


2keltuaista


1dl sokeria


2 valkuaista


Kaulitse taikinalevyt 18*27cm levyiksi, 2kpl tämmöisiä siis.


Jaa kumpikin levy kuuteen osaan, 9*9cm


Pyöristä kulmat ja painele 12kpl muffininpellin koloihin.


Painele niin että taikina ylettyy ihan yläreunaan asti ja pohja pysyy ehjänä!


-->jääkaappiin



Sekooita tuorejuusto, vanilijasokeri, ranskankerma, sitruunankuori ja keltuaiset.


Sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun ja sekoita täytteeseen.


Vaahdota valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, nostele lusikalla täytteeseen.



Jaa täyte piparikoloihin, paista 175 asteessa (alhaalla) n. 20min. Jäähdytä ennen irroittamista pellistä. Tarjoa kylmänä!



 


 

Kommentit