sunnuntai 30. marraskuuta 2008

Se ihana Banoffee


Jo kuukauden päivät on kolme purkkia kondensoitua maitoa kaapissa odotellut kattilaan pääsyä. No, enään niitä on kaksi.


Toissa iltana (tosi fiksua!!) aloin keittämään toffeeta kakkuun. Valmistu ihan ajallaan, yhdeltä yöllä.Ohjetta tarkistaessani huomasin että ohje on pieneen vuokaan, vaikka aikomukseni oli tehdä isoon vuokaan ettei pääse pikkujoulussa kakku loppumaan. No, tein pienen ja saivatpa kai kaikki maistella ainaki, joku tais jopa ottaa santsi palan : D


Paljon kehuttu kakku sai myös nyt kehuja.


Pohja oli todella murenevainen!!! Liekö vaikutti se ettei odotellut ohjeen mukaan toffeen keittämisen ajan jääkaapissa. Tein vasta seuraavana päivänä kun toffee oli jo valmista, eli yhtä kyytiä tein koko kakun.


Mutta tässäpä ohje joka on jo monessa blogissa.


Pohja:
 • 300 g suklaa Digestive-keksejä • 100 g voitaTäyte:
 • 397 g kondensoitua maitoa • 2 banaania • 2 dl vispikermaa • 2 tl vaniljasokeria • kaakaojauhetta

 1. Murustele keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin. 2. Pingota 18 cm:n irtopohjavuoan pohjlle leivinpaperi ja taputtele keksivoi-seos vuoan pohjalle ja hieman reunoille, nosta jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa kun valmistat toffeen kondensoidusta maidosta. 3. Irrota etiketit purkista ja laita se vesikattilaan kiehumaan alhaiselle lämmölle noin 3 tunniksi. Tänä aikana se tiivistyy ja muuttuu toffeeksi. 4. Kolmen tunnin päästä aukaise säilykepurkki ja kaada se pohjan päälle, levitä tasaiseksi. Nosta jääkaappiin tai pakkaseen että seos jäähtyy. 5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla. 6. Pilko yksi banaani toffeen päälle, peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani kermavaahdon päälle. 7. Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta tortun päälle ja herkuttele!
Oulussa tuota kondensoitua maitoa löytyy ainakin Stockmannilta kookosmaitojen rinnalta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)