Piparinmakuinen kakku


 



Pohja


5 munaa


1 1/2dl sokeria


1dl vehnäjauhoja


3/4dl perunajauhoja


1tl leivinjauhetta


1tl kanlia


1/2tl inkivääriä


1/2tl neilikkaa


1/2tl kardemummaa


Kostutus


n.1dl omenamehua


Väliin


n.3dl raikasta omenasosetta


1/2tl inkivääriä


Täyte ja pinta


200g mausamatonta tuorejuustoa


3rkl juoksevaa hunajaa


1tl vanilijasokeria


1/4tl inkivääriä


2dl kuohukermaa


Koristeeksi


pakastettuja karpaloita


 


Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.


Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon. Sekoita vain sen verran että aineet tasoittuvat.


Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipannuun. ( = pellille, en voidellut itse paperia!)


Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15min.


Kostuta jäähtynyt levy omenamehulla. Levitä inkiväärillä maustettu omenasose levylle ja kääri rullaksi.



Vatkaa tuorejuuston joukkoon juokseva hunaja ja mausta seos vanilijasokerilla ja inkiväärillä.


Vatkaakerma vaahdoksi ja lisää tuorejuustoseokseen ensin varovasti sekoittaen ja lopuksi vatkaten.


Leikkaa kääretorttu 14 palaan.



Kokoa kakku suoraan tarjoiluvadille. Pane keskelle yksi torttuviipale ja 6 viipaletta ympärille.


Levitä väliin täytettä ja asette loput 7 kääretorttuviipaletta samalla tavalla pinnalle.



Levitä pinnalle ja reunoilla kuorrutusta. Koristele pinta karpaloilla (puolukoilla... Ite laitoin viinimarjoja jotka sulatessaan vähän sotkivat!!).


Tarjoa kakku mahdollisimman kylmänä.

Kommentit