Perunasuklaakakku



 


Ohje on ollut Me Naiset-lehdessä tammikuussa 2005. Joskus olen teipannut omaan reseptikirjaan ja siellä sitä välillä vilkuillut mutta nyt vasta sain sen tehtyä. Tykkäsin, perunan maku siinä ei tunnu, aika tiivis kakku kyllä on ja suklainen :p


Pohja:


2 munaa


3dl sokeria


1tl vanilijasokeria


100g margariinia


125g suklaata


3-4 keitettyä kylmää perunaa


2 1/2 dl vehnäjauhoja


3rkl tummaa kaakaojauhetta


1 1/2 tl leivinjauhetta


Päälle:


125g suklaata


1rkl voita


 


Voitele vuoka. Sulata margariini ja suklaa erikseen. Sekoita ne lämpiminä yhteen ja lisää murskatut peunat. Tee seoksesta tasaista vauvasekoittimella tai survimella. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää siihen jäähtynyt rasva-peruna-suklaaseos. Sekoita kaakao ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja sekoita varovasti.


Laita taikina voideltuun vuokaan ja paista 180 asteessa 35-40 minuuttia. Kumoa jäähtynyt kakku vuoasta. Sulata suklaa ja voi. Valuta seos kakun päälle.


 

Kommentit