Kanatäytteinen piirakka.
Aivan mahottoman hyvää kylmänä tai lämmitettynä kahvin kanssa. Salaatin kanssa jo tukevampi annos..Herkkua!
Isänpäivän kunniaksi piirakka sai päällensä autokuvioita :D
Ohjeen löysin Marien blogista. Täytteen sovelsin omaan makuun ja siihen mitä kaapista löytyi :D
Jauhelihapiiras
Pohja: 1 1/2 dl ruokaöljyä
1 1/2 dl vettä
1/ 2 tl suolaa
Jos haluat voit maustaa taikinan kuivatuilla yrteillä tai juustoraasteella.
6 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
Täyte:
400g jauhelihaa
2 sipulia
puolikas ruukku persiljaa
pippuria oman maun mukaan
1/ 2 tl suolaa
1-2 valkospipulin kynttä murskattuna
2dl voimakkaan makuista juustoraastetta( käytin tähän Hälsinge Grevè, Ostkompaniet juustoa)
1 dl ruokakermaa
1/2 dl kypsentämätöntä riisiä
1 muna
Käyttämäni oma täyte: Tässä ei siis ole munaa eikä kermaa
400g marinoituja broilerin paistisuikaleita pannulla paistettuna
2 iso sipulia kuutioituna
1dl riisiä 3dl:ssa vettä 10min kiehutettuna
Puolikas paprika kuutioina
1dl juustoa raasteena
Kanamaustetta
Suolaa
Pinnalle: voitele munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä tai seesamsiemeniä
Valmista pohja: Mittaa ainekset kulhoon ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan kunnes täyte on valmis.
Pilko sipuli ja kuulota. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet ja valkosipuli. Riko kulhoon muna ja lisää ruokakerma. Lisää silputtu persilja, riisinjyvät ja juustoraaste. Sekoita. Lisää paistettu jauheliha ja sekoita.
Kauli taikina leivinpaperilla pellin kokoiseksi levyksi. Jaa täyte keskelle taikinaa toisesta reunasta toiseen reunaan. Jätä sivuille yhtä paljon taikinaa. Käännä taikinasivut täytteen päälle keskelle ja kumoa piiras niin että reunat jäävät alle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!! :)