maanantai 10. marraskuuta 2008

Isänpäiväksi suolasta piirakkaa




 


Kanatäytteinen piirakka.


Aivan mahottoman hyvää kylmänä tai lämmitettynä kahvin kanssa. Salaatin kanssa jo tukevampi annos..Herkkua!


Isänpäivän kunniaksi piirakka sai päällensä autokuvioita :D


 


Ohjeen löysin Marien blogista. Täytteen sovelsin omaan makuun ja siihen mitä kaapista löytyi :D


 


Jauhelihapiiras


Pohja: 1 1/2 dl ruokaöljyä


1 1/2 dl vettä


1/ 2 tl suolaa


Jos haluat voit maustaa taikinan kuivatuilla yrteillä tai juustoraasteella.


6 dl vehnäjauhoja


1 dl grahamjauhoja


Täyte:


400g jauhelihaa


2 sipulia


puolikas ruukku persiljaa


pippuria oman maun mukaan


1/ 2 tl suolaa


1-2 valkospipulin kynttä murskattuna


2dl voimakkaan makuista juustoraastetta( käytin tähän Hälsinge Grevè, Ostkompaniet juustoa)


1 dl ruokakermaa


1/2 dl kypsentämätöntä riisiä


1 muna


Käyttämäni oma täyte: Tässä ei siis ole munaa eikä kermaa


400g marinoituja broilerin paistisuikaleita pannulla paistettuna


2 iso sipulia kuutioituna


1dl riisiä 3dl:ssa vettä 10min kiehutettuna


Puolikas paprika kuutioina


1dl juustoa raasteena


Kanamaustetta


Suolaa


Pinnalle: voitele munalla ja ripottele päälle unikonsiemeniä tai seesamsiemeniä


Valmista pohja: Mittaa ainekset kulhoon ja vaivaa taikina tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan kunnes täyte on valmis.


Pilko sipuli ja kuulota. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää mausteet ja valkosipuli. Riko kulhoon muna ja lisää ruokakerma. Lisää silputtu persilja, riisinjyvät ja juustoraaste. Sekoita. Lisää paistettu jauheliha ja sekoita.


Kauli taikina leivinpaperilla pellin kokoiseksi levyksi. Jaa täyte keskelle taikinaa toisesta reunasta toiseen reunaan. Jätä sivuille yhtä paljon taikinaa. Käännä taikinasivut täytteen päälle keskelle ja kumoa piiras niin että reunat jäävät alle. Voitele munalla ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista 200 asteessa 30-40 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)