VALKOSUKLAAKAKKU
POHJA
250g keksimuruja
50g sulaa margariinia
TÄYTE
5dl maitorahkaa tai creme fraichea
300-500g valkosuklaata sultettuna
sokeria
2dl kuohukermaa
Sekoita piparimurut ja rasva, painele pohja irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.
Valmista täyte.
Vaahdota kerma. Lisää maitorahka/creme fraiche, sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa ja sokeri.
Laita täyte pohjan päälle ja laita muutamaksi tunniksi viileään. Koristele oman maun mukaan.
Tämä kakku syntyi Pyhäinpäiväksi, teki jo mieli jotain jouluista :D
HUOM! Ohje on pieneen irtopohjavuokaan!! Tuplaamalla ohjeen sen saa isoon vuokaan sopivaksi!
LUUMUUNELMA
POHJA
170g pipareita
75g sul.margariinia
TÄYTE
1dl kermaa
1prk rahkaa
1dl luumumarmelaadia (Dronningholm)
sokeria /makeutusjauhetta
(40g Pandan crisp-suklaata sulana)
3rkl sitruuna mehua
2 liivatelehteä
Valmista pohja sekoittamalla piparinmurut ja rasva. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.
Valmista täyte.
Vaahdota kerma, lisää rahka, luumumarmelaadi ja sokeri. Liota liivatelehtiä 5min ja sulata kattilassa kiehautettuun sitruunamehuun. Lisää suklaa ja liivateseos kermavaahtoseokseen. Tarkista maku ja lisää sokeria halutessasi. Levitä piparipohjalle ja nosta viileään. Koristele vaikka pipareilla, piparimurusilla... Omassa kakussa koristeena minttukrokanttisuklaata, mariannecrushia, pähkinärouhetta ja kanelitankoja.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!! :)