Hyytelökakkuja


 



VALKOSUKLAAKAKKU


 


POHJA


250g keksimuruja


50g sulaa margariinia


TÄYTE


5dl maitorahkaa tai creme fraichea


300-500g valkosuklaata sultettuna


sokeria


2dl kuohukermaa


 


Sekoita piparimurut ja rasva, painele pohja irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin.


Valmista täyte.


Vaahdota kerma. Lisää maitorahka/creme fraiche, sekoita tasaiseksi. Lisää suklaa ja sokeri.


Laita täyte pohjan päälle ja laita muutamaksi tunniksi viileään. Koristele oman maun mukaan.


 



Tämä kakku syntyi Pyhäinpäiväksi, teki jo mieli jotain jouluista  :D


HUOM! Ohje on pieneen irtopohjavuokaan!! Tuplaamalla ohjeen sen saa isoon vuokaan sopivaksi!


LUUMUUNELMA


 


POHJA


170g pipareita


75g sul.margariinia


TÄYTE


1dl kermaa


1prk rahkaa


1dl luumumarmelaadia (Dronningholm)


sokeria /makeutusjauhetta


(40g Pandan crisp-suklaata sulana)


3rkl sitruuna mehua


2 liivatelehteä 


 


Valmista pohja sekoittamalla piparinmurut ja rasva. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin.


Valmista täyte.


Vaahdota kerma, lisää rahka, luumumarmelaadi ja sokeri. Liota liivatelehtiä 5min ja sulata kattilassa kiehautettuun sitruunamehuun. Lisää suklaa ja liivateseos kermavaahtoseokseen. Tarkista maku ja lisää sokeria halutessasi. Levitä piparipohjalle ja nosta viileään. Koristele vaikka pipareilla, piparimurusilla... Omassa kakussa koristeena minttukrokanttisuklaata, mariannecrushia, pähkinärouhetta ja kanelitankoja.


 


 


 

Kommentit