lauantai 5. syyskuuta 2015

S´mores

FB:ssa tämä iloleipurin ohje jumitti silmiin, oli pakko kokeilla heti tilausuuden tullen. 
Jääkaappikylminä sopii mun suuhun enemmän ku hyvin. 
Tämä versio s´mores-herkusta on kyllä aika kehittynyt versio alkuperäisestä; notskilla tikunnokassa paistettua vaahtokarkkia keksin väliin suklaan kanssa litistettynä, some more! 















12kpl

300g digestivejä
150g voita
1,5dl tomusokeria
6kpl isoja vaahtokarkkeja (valkoisia!!?)
200g maitosuklaata



Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. 
Murskaa keksit, lisää tomuskoeri ja voisula. Sekoita tasaiseksi massaksi ja jaa vuokiin. Muotoile vuoan reunoille ja pohjalle. Paista n.5min.
Pilko suklaa ja laita jokaiseen kuppiin pala tai kaksi riippuen palojen koosta ja miten niitä kuppia kohden riittää. Leikkaa vaahtokarkit puolksi ja aseta leikkauspinta alaspäin suklaan päälle. Laitoin molemmat puolikkaat näiden päälle sillä vaahtikset oli tarkoitukseen liian pieniä ja olin niitä varannutkin sen 12kpl.
Paista vielä viitisen minuuttia kunnes karkit ovat pehmenneet. Panelin lusikalla vielä jäähtyneet karkit litteiksi, utelias luonne.



























Nämä värikkäät vaahtikset sopii hyvinki lasten kekkereille!!! 

1 kommentti:

  1. Ääh, miten herkullisen näkösiä :P Laitampa kokeilulistalle!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!! :)