Mustikka-rahkapiirakka (pellillinen)

Helppo ja hyvä piirakka ohje.
Pohjassa on aikas paljon voita, mutta kuka voi valittaa jos harvoin syö :P
Pohja muistuttaakin perus kermaviilipiirakan pohjaa, on vaan simppelimpi tehä.
Pohjan kypsyyttä on joskus hankala arvioida piirakoissa joissa on "kostea täyte", mutta nostamalla leivinpaperia ja kurkkaamalla paperin ja piirakan väliin, sekin selviää helposti. Raaka pohja ei irtoa hyvin paperista kun taas kypsä pohja irtoaa ja on hyvän värinen, ei liian vaalea.




























Pohja

300g sulatettua voita
2dl sokeria
2 munaa
6dl jauhoja
2tl leivinjauhetta

Täyte

400g maitorahkaa
2dl sokeria
2 munaa
marjoja

Sekoita sokeri ja munat sulaan ja jähtyneeseen voihin. Lisää jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu. Sekoita vispilällä tasaiseksi massaksi ja levitä paperoidulle pellille.

Sekoita rahkan joukkoon sokeri ja munat. Sekoita kunnes sokerikiteet ovat liuenneet (alle 1min).
Ripottele taikinan päälle marjoja ja kaada täyte ohuena nauhana marjojen päälle. Paista 200 asteessa n.30min,



Kommentit