Paras omenapiirakka

Tämä ohje on ensimmäisestä leivontakirjasta jonka olen saanut (jouluna -97), kirja on pullollaan toinen toistaan parempia ohjeita, niin arkeen kuin juhlaan. Suosittelen hankkimaan jos ei jo hyllystä löydy :) Kyseessä on Kaarin Roinisen Parhaat kotileivonnaiset. Netistä kun kattelin, tuntu loppuneen monesta paikasta, mutta käytettynä saatta löytyä..
Yleensä teen piirakan pyöreään irtopohjavuokaan, tässä testasin uutta pitkulaista vuokaa. Tykkään :)

























Kardemummainen omenapiiras

3 munaa
1,5dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1dl kookoshiutaleita tai mantelirouhetta
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
100g sulaa voita

4-5 hapahkoa omenaa ohuina lohkoina
kanelisokeria

Vaahdota munat ja sokeri, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen voisulan kanssa. Kaada taikina piirakkavuoan pohjalle, tasoita ja levitä omenalohkot päälle, ripottele kanelisokeria päälle.
Paista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 30-35min.

Kommentit

  1. Haa...resepti on sivulta 242 ! Roinisen kirja on minun 'keittiöraamattu', jos niin saa sanoa, ne kaikki muut 99 kirjaa vierailevat keittiössäni vain silloin tällöin.
    Kardemumma ja omena ovat maukas makupari ! Tarveaineet olisi pitäisiköhän......

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä varmaan pitäisi, leviää tästä niin makoisa tuoksukin koko taloon aina :) Ja kyllä on sama juttu minun osalta noiden muiden 99 kirjan suhteen :D
      Mutta enpäs ehtinyt swiss roll-kisailuun, ehkäpä ensi vuonna :)

      Poista
  2. Herkkulisen näköinen ja ihanan erilainen kun kookosta tai mantelirouhetta käytetään ja kardemummaa =)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)