perjantai 17. lokakuuta 2014

Omena-murukakku



Ohje kuulosti ja näytti niin hyvältä, että oli ihan pakko testata. Ehkä en laita  seuraavalla kerralla muruseokseen fariinisokeria noin paljoa, puolet ja puolet.. JA tähän laitoin kookoshiutaleiden sijasta kaurahiutaleita... Niin ennalta-arvattavaa :D

Ja sattuipa "vauvan" 1-v synttäritkin, ei tarvinnut yksin syödä! :D

Ohje on Herkku Leivonta-lehdestä, jonka sain SLY-ringistä.



Pohja
3 surta omenaa
2 munaa
2,5 dl sokeria
150 g voita
4,25 dl vehnäjauhoja
2 tl  leivinjauhetta
2 rkl vanilijakreemijauhetta
2 dl kermaa/maitoa

Muruseos
1,75 dl vehnäjauhoja
1,75 dl fariinisokeria
1,75 dl kookoshiutaleita
100 g voita
 
Kuumenna uuni 170 asteeseen, voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halk.24cm). (Ite tein syvään piirakkavuokaan.)

Kuori ja viipaloi omenat paksuiksi viipaleiksi kattilaan, lisää puoli desiä vettä ja hauuta n.10min pehmeiksi. Kaada vedet pois ja jäähdytä lohkot.

Laita muruseoksen kaikki ainekste koneeseen ja sekoita.

Vaahdota pohjan munat ja sokeri, lisää pehmeä voi nokareina, vatkaa muutama minuutti. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Kaada taikina vuokaan, asettele pehmeät omenalohkot päälle ja lopuksi muruseos.

Paista tunnin ajan.


3 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen piirakka. Kiitos sinulle sly-paketeista. Paketit ovat ilahduttaneet. Mukavaa talven odotusta :-)

    VastaaPoista
  2. Maukas piirakka, kaunis kuvasi sai minutkin kokeilemaan !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos "emo", mukavampaa kommenttia ei olekaan :)

      Poista

Kiitos kommentista!! :)