perjantai 21. helmikuuta 2014

Murotaikinasta on moneksi
























Pikkuleipiä piti tehdä muutama ja taikinasta riitti.. Tämä ohje kelepaa moneen!

1dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
200g voita
1 muna

Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää voi ja nypi tasaiseksi. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa noin puolituntia.
Leivo pikkuleiviksi, piirakoiksi...
Paista 175 asteessa
pikkuleipiä n.7min
piirakkapohjaa 10-15min

Paistoaika riippuu paljolti taikinan paksuudesta. Seuraile leivonnaisen väriä uunissa, oikea väri valmiille mahtaa olla kullankeltaisen ja vaalean ruskean puolessa välissä :D Ylikypäsänä valmiit leivonnaiset lohkeilee, ovat siis liian kuivia.

Kuvassa oleviin murokuppeihin tein suklaaganachen:
1dl kermaa
200g suklaata

Kerma kuumennetaan ja pilkottu suklaa lisätään. Sekoitellaan tasaiseksi. Kaada tasainen massa vuokiin, jähdytä hetki ja anna vielä jääkaapissa täytteen jämäköityä.


 Nepä pikkuleivät jäi kuvaamatta :D Paistettu Piirakkapohja jäi vielä odottelemaan inspiraatiota...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)