maanantai 29. lokakuuta 2012

Punanen valkosuklaapiiras ja tikkupullaa



















Pellillinen pohja:
300g voita (vois varmaan vähentää 50g:lla!)
2,5dl sokeria
2 munaa
6dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta

Täyte:
7-8dl marjoja (punaherukka, puolukka)
1,5prk kermaviiliä
2munaa
1,5dl sokeria
100g valkosuklaata sulana

Vaahdota pohjan voi ja sokeri, lisää munat ja sekoita hyvin. Sekoita jauhot ja leivinjauhe taikinaan. Levitä taikina uunipellille (mein pellin koko on 37*34) ja esipaista 200asteessa uunin keskiritilätasolla 13min.
Esipaiston aikana valmista täyte sekottamalla kaikki täytteen einekset keskenään, sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa viimeiseksi.
Levitä marjat esipaistetulle pohjalle, liruttele täytettä tasaisesti ohuena nauhana jokapuolen piirakkaa.
Paista vielä 15min (ainakin). Ennen leikkaamista jäähdytä kunnolla. Meän alikypsyny piiras ei laikkaunu kunnolla jäähtyneenäkään! Ei edes jääkaappikylmänä. Jäi siis enemmän siistittävää (suuhun nakeltavaa) höttöä pellille..
AP ohje oli hilla-valkosuklaapiiras, jonka vaihdoin punamarjoihin koska hillan kivet äRsyttää.

Tässä vielä yhen illan iltapalavinkki

















TIKKUPULLAT
3dl jauhoja
0,5t suolaa
2rkl sokeria
2tl leivinjauhetta
1,5tl kardemummaa
1,5dl maitoa

Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää lopuksi maito.
Tee taikinasta n. sormen vahvusia 20cm pötköjä, kieritä makkaratikun ympärille ja paista hiilloksella kunnes pulla irtoaa  tikusta vetämällä.


1 kommentti:

  1. Oi, ihanan kuuloinen tuo piirasohje ja mahtava kuva! Blogisi on kyllä muutoinkin valokuvien osalta todella tyylikäs, jatka samaan malliin! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!! :)