Tyrnipiirakka


Siis. Masentavaa. Ärsyttävää. Kuvat vuodesta 2009 edelliseen postaukseen, on bittiavaruus ahmaissut. P*ska! Niin kerta.

Mutta nyt kuitenki tämmönen ohje, jota oon tehny jo aikaa sitte,  ohje oli kodinkuvalehdessä. Piirakka oli parempaa vietettyään hetkiä pakkasessa!

 Ohjetta ku nyt kattelen, muistelen, että tämä ei tainnu mennä ihan niinku piti. Siis tuon piirakkavuoan koon ja sen, montako tästä tuli näitä kakkuja.. Taisinpa tehdä tavalliseen piirakkavuoaan ja leipävuokaan (kuvassa) tästä yhdestä ohjeesta!!



Pohja
1pkt (400g) kauramurotaikinaa

 Täyte (kiisseli)
3 appelsiinia
1,5d tyrnimehua
2dl vettä
1,5dl sokeria
5rkl maissitärkkelystä
3 keltuaista

 Päälle jugurttikermatäyte
2dl kuohukermaa
2dl turkilaista jugurttia
3 munaa
0,75dl sokeria
2tl van.sok.



Valmista ensin tyrnikiisseli. Purista appelsiineista 2dl mehua. Sekoita kattilassa appelsiinimehu, sokeri, tyrnimehu, maissitärkkelys  ja keltuaiset. Kuumenna ja anna saostua. Nosta pois liedeltä. Jäähdytä.

Valmista seuraavaksi jugurttikermatäyte. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi, lisää jugurtti, munat ja sokerit. Nosta viileään odottamaan.

Kauli taikina 28cm halk.vuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 200asteessa keskiritilätasolla n.5min.

Levitä tyrnikiisseli pohjalle ja kermatäyte lopuksi varovasti. Paista uunin keskiritilätasolla n.20min 200 asteessa. Pinta saa ottaa vähän väriä, täytteen pitää olla hyytynyt. Tarjoile kylmänä!


Noih, eka jutttu on pukattu luettavaksi vuodatuksen kaatumisen jälkeen.. Saa nähä miten jatkuu.. Vanhoja kuvia vois löytyä koneelta, mutta aika on eri juttu... Ehtiikö ja viittiikö. Saa nähä :D

 Ja jos lukeminen tuntuu välillä hankalalta, niin mua saa syyttää. Läppärin K-näppäimen alla on pullanmuru, jota en jaksa kaivaa pois.

Kommentit