perjantai 27. huhtikuuta 2012

Vadelma-sitruunajuustokakku















Tämäkin tais olla K-ryhmän reseptejä. Niissä on kyllä mukavan näkösiä nää ohjeet!!


Pohja
100g pehmää, huoneenlämpöistä voita
1dl sokeria
1muna
1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl mantelijauhetta
1tl leivinjauhetta

Täyte
180g maustamatonta tuorejuusta
250g maustamatonta rahkaa
2dl vispikermaa
1dl maissitärkkelysjauhoja (laitoin perunajauhoja ja maistu aika selvästi!)
1,5 dl sokeria
2tl vanilijasokeria
2 sitruunan kuoriraaste
0,5dl sitruunoista puristettua mehua
3 munaa
200g pakkasvadelmia



Pohja tehdään ensin vaahdottamalla voi ja sokeri, lisää muna ja sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet, jotka olet sekoittanut keskenään toisessa kulhossa.

Levitä taikina 20cm halk. irtopohjavuokaan, jonka pohjan olet leivinpaperilla peittänyt.

Levitä taikina pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.



Raasta pestyt sitruunat ja purista lopuksi mehut.

Vatkaa tuorejuusto, kerma, rahka, sokeri ja maissitärkkelys. Lisää vanilijasokeri, kuoriraaste ja sitruunanmehu. Lisää lopuksi munat yksitellen.

Ripottele puolet jäisistä vadelmista pohjan päälle, kaada rahkajuustoseos pohjalle ja loput vadelmat. Paista kakku 17e asteisessa uunissa alimmalla ritilätasolla n.1h. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja nosta kylmään. Tarjoile kylmänä. Herkkua!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)