Valeperunaleivokset


Uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli taas kivoja reseptejä. Niin myös nämä.


En tiiä, oliko näiden leivosten vale-osuus tuo kuorute joka perunasosetta muistuttaa vai koristelu, muistuttaako se perunankuorta?


Vaiko ihan joku muu....



Pohja


4 munaa


4,5dl sokeria


2,5dl maitoa


200g sulaa voita


6dl vehnäjauhoja


3tl leivinjauhetta


3tl vanilijasokeria


 


Voikreemi


200g huoneenlämpöistä voita


2dl tomusokeria


2tl vanilijasokeria


4dl kylmää vanilijakreemijauhetta


 


Kuorutus


200-250g mantelimassaa


kaakaota


 


Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito ja jäähtynyt margariini-/voisula. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. 


Kaada taikina voidellulle ja korppujauhotetulle uunipellille n.20x30cm. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla n.15-20min.


Jäähdytä.


Voikreemi: Sekoita voi, tomusokeri ja vanilijasokeri kreemiksi. Valmista kylmä vanilijakreemi ja sekoita se voikreemin joukkoon. Levitä kylmälle piirakkapohjalle.


Revi päälle (raasta?) mantelimassa (minä en tykkää mantelimassasta joten juustohöyläsin huoneenlämpöistä valkoista suklaata) ja siivilöi kaakaota päälle. Leikkaa ruuduiksi.


 


HUOM 1. Uunipellin koko. 


Mulla ei tuon kokosta peltiä ole, joten tein näin (ennen taikinan kaatoa pellille!!)



HUOM 2. Ei olisi kannattanut vaivautua. Pohjasta tuli n.3cm paksu!!!! Joten leikkasin halki ja leivoksia tuli kaksinkertainen määrä. Eli taikinan voi hyvin paistaa pellillä, sen kummempia kikkailematta paistoalueen koolla.


 


HUOM3. Kuorutuksen valmistuksessa oli mun mielestä epäselvää se tehdäänkö vanilijakreemiä 4d vai kreemiä neljästä desistä kreemijauhetta. No, tein neljästä desistä jauhetta ja: *yllätys yllätys* ei ois kannattanu. Kuorutetta tuli ihan hirviästi!!!! Eli 20x30 piirakkaan AIVAN LIIKAA!! 


 


HUOM4. Mahtaako suomenkielisen Leivotaan-lehden toimitus testata ohjeita? Lehden kuvassa tätä leivosta tuskin oli tehty 20x30-pellille, koska leivos oli pienempi mitä mulla tuossa pääkuvassa. Joka siis on halkaistun piirakkapohjan pala!

Kommentit