maanantai 26. syyskuuta 2011

Keikautettu ananskakku



Ullan ohjeella tein tämän kakun.


Vuoan pohjalle:



margariinia tai voita

½ dl fariinisokeria

ananasrenkaita

mantelirouhetta



Kakku:



150 g voita

150 g sokeria

2 kananmunaa

2½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

5 rkl ananaslientä


 Voitele pyöreä halkaisijaltaan noin 20- 22cm:n vuoka rasvalla ja ripottele fariinisokeri vuoan pohjalle. Aseta ananasrenkaat fariinisokerin päälle ja ripottele mantelirouhe joukkoon.


Vaahdota voi ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen kokoajan voimakkaasti vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, lisää varovasti massaan ananasliemen kanssa. Kaada massa vuokaan ja paista +175 asteessa noin 45-50 min. tai kunnes kakku näyttää kypsältä.


Anna jäähtyä paiston jälkeen noin 5 min. ja kumoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)