Nimeäisin tämän pikemminkin taatelipiirakaksi Ohje on yhestä enkunkielisestä kirjasta käännetty. Pienen pähkinän purtavaksi antoi tarvittava aines "pitted dates", kun mikään kieli nero en todellakaan ole
Googlen kuvahaulla sitten löysin ratkaisevan vihjeen
Taatelikakun tavoin tämäkin tuntuu olevan parempaa muutaman päivän vanhana. Tässäpä ohjetta. Kunnon kuvaa tuntuu olevan hankalaa saada, harmaita talvisia (?) päiviä...
Pohja
2dl vettä
200g kivettömiä taateleita pieniksi pilkottuna
1tl soodaa
185g voita
185g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1tl van.sokeria
3 munaa
75ml maitoa
Kiehauta kattilassa miedolla lämmöllä pilkotut taatelit ja vesi, keitä 10min. Lisää sooda ja anna jähtyä.
Sekoita keskenään voi, jauhot, leivinjauhe, vanilijasokeri, suola, munat, maito ja sekoita hyvin. Sekoita vielä taateliseos hyvin joukkoon.
Paista vuoratulla pellillä n.20*30cm, 180 asteessa uunin keskiritilätasolla n.30min, kunnes pohja on tikulla kokeiltaessa keskeltäkin kypsää. Anna valmiin pohjan jähtyä ritilällä.
Kuorrute
25ml maitoa
30g voita
2rkl tummaa sokeria (fariini- tai ruokokidesokeria)
90g tomusokeria
90g pähkinärouhetta
Laita kattilaan maito, voi ja sokeri. Lämmitä kunnes sokeri on kokonaan liuennut, nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon tomusokeri, sekoita tasaiseksi. Levitä jäähtyneelle pohjalle ja ripottele pähkinärouhe päälle.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista!! :)