Raparperiruukut



Kivan näkösiä, mutta pitkästä aikaa täysin epäonnistunut yritys :(


En käsitä mistä johtuu... Taikinaan tuli ruisjauhoja. Ehkä sen jos vaihtais vehnään ja yrittäis joskus uudelleen.


Niin ihana muuten tämä ohje oli. Vesi kielellä värkkäsin ja sitte käviin näin...


Voisko syynä olla pakastetut raparperit? Kaukaa haetulta kyllä tuntuu.. Ehken vaan pidä rukiin mausta leivonnaisissa. Harmittaa kyllä.


Uskon että myös muut marjat tms sopivat tuohon täytteeseen. Kannattaa kokeilla. Täyte on aikamoisen paksuhkoa =)


Pohjat


150g margariinia


1dl sokeria


3dl vehnäjauhoja


1dl ruisjauhoja


1 tl leivinjauhetta


Täyte


500g raparperipaloja


200g pakastevadelmia


1/2dl vettä


2dl fariinisokeria


3/4 dl perunajauhoja


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja nosta valmis taikina kylmään.


Kaada kattilaan raparperipalat, vadelmat, vesi ja fariinisokeri. Ripottele joukkoon perunajauhot. SEkottele pohjia myöten ,kuumenna, älä kiehuta! Anna vain pulpahtaa kerran.


Voitele 12 vuoan muffinipelti. Jaa taikina näihin ja painele hiukan reunojen yli.



Jaa täyte ja käännä reunat päälle..


 


Paista 200asteessa alimmalla ritilätasolla 15-20min


Tarjoa vanilijajäätelön kanssa.

Kommentit