tiistai 8. joulukuuta 2015

Suklaakakku (gluteeniton, munaton, maidoton)

Tämmönen herkku on syksyllä tehty. Vaikka on montaa tuttua ruoka-ainetta vaille, makua piisaa!!

Kakkupohja 

3 1/4 dl glut.jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1tl soodaa
suolaa ripaus
2 tl van.sokeria
2 1/4 dl sokeria
0,6 dl ruokaöljyä
2 1/4 dl kahvia
1rkl valkoviinietikkaa

Sekoita keskenään jauho, kaakaojauhe, sooda ja suola. Sekoita sokerit, etikka, öljy ja kahvi. Sihtaa jauhot nesteeseen, sekoita mahdollisimman vähän ja kaada taikina irtopohjavuokaan tai pellille.
Paista 20-30min 180 asteisessa uunissa. Jäähdytä.

Suklaa-kookos-ganache

120g tummaa maidotonta suklaata
1,3 dl kookoskermaa (blue dragon oli hyvä!)

Lämmitä kerma kattilassa, pilko (rouhittu sulaa nopeammin ;) )suklaa sekaan ja anna sileän seoksen jäähtyä parikymmentä minuuttia kylmässä.

Pohja oli erittäin mehevä. Kostea ja maukas. 
Paistan kakut yleensä leivinpaperilla vuoratussa irtopohjavuoassa, laiskuutta.




1 kommentti:

  1. Tämä olisikin hyvä tarjoilu, varmaan kaikille sopiva..
    -Linnea

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!! :)