Tiikerikakkuja


Taikinasta tulee kahteen leipävuokaan, n. 1,5l vetävään.

250g voita
4dl sokeria
5 isoa munaa
1,5dl vettä
4tl leivinjauhetta
2tl van.sokeria
n.7,5dl vehnäjauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri valkeaksi vaahdoksi.
Lisää munat ja vesi sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Ota taikinasta noin kolmannes ja lisää siihen makusi mukaan 4-8rkl tummaa kaakaojauhetta (=tiikeri raidat).

Levitä ensin vaaleaa taikinaa voideltujen ja jauhotettujen vuokien pohjalle, jaa tumma taikina kahteen vuokaan, levitä ja lopuksi jaa loppu vaalea taikina vuokiin ja tasoita.
Tumman taikinan levittämisen jälkeen lusikalla voi painella aaltoja taikinaan jos haluaa tiikerikuviot aaltoileviksi.

Paista kakkuja 160 asteessa 40-50min uunin alimmalla ritilätasolla. Anna jäähtyä 5min ennen kumoamista.

Kommentit

  1. Perinteikäs tiikarikakku on kyllä hyvää. Mukava nähdä välillä erillaisessa muodossa.

    Voipaperi ja naru kuvassa näyttävät kauniilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla ei tahdo onnistua "oikeassa" kakkuvuoassa kuivatkakut, siksi leipävuoka :)

      Tämä kakku oli osa rotinoita, siksi minunkin mielestäni kaunis pakkaus :) Kakku on kuitenkin ensin leivottu voidellussa/jauhotetussa vuoassa, paiston jälkeen paketoitu :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!! :)